Avtoličarstvo

Z lastno mešalnico barv poskrbimo za profesionalno popravilo.

Leta 2018 smo zgradili novo avtoličarsko delavnico, ki ustreza sodobnim standardom varovanja okolja. Avtoličarska delavnica, naši mojstri in kvalitetna izbira materialov bodo poskrbeli za popoln izgled vašega vozila. Našim strankam nudimo:

  • lakiranje posameznih delov vozila ali celega vozila
  • ličarska popravila manjših poškodb lakov
  • poliranje vozila, žarometov
  • mešalnica lakov DUPONT, MIPA

Ker smo ekološko ozaveščeni in želimo izpolnjevati najnovejše standarde in dobre prakse uporabljamo barve na vodni osnovi.

Naj vam bo vaš avto v ponos!
Oglasite se pri nas in praske bodo preteklost!

Zakaj vzdrževati barvo in lak vašega avtomobila?

Barva in lak vašega avtomobila je zaščitna plast za karoserijo, ki ostale sklope varuje pred vplivi vremena. Najpogosteje se na pokrovu avtomobilskega motorja znajdejo majhne udrtine, ki jih večinoma v zimskem času povzroča pesek s katerim cestne službe posipajo cestišče. Pesek je dober za oprijem na spolzkem cestišču, malo manj pa je prijazen do laka, barve in na zadnje kovine. Majhne poškodbe laka in barve, ki jih povzroča pesek, ko neprestano udarja ob pokrov motorja, razkrijejo nezaščiteno kovino. Kovina nato začne v naravnem procesu oksidacije rjaveti, proces na začetku poteka mikroskopsko, neopazno našim očem. V nekaj letih pa rjavenje lahko poškoduje kovino do te mere, da zgubi svojo mehansko trdnost. Na karoseriji tako opazimo napihovanje barve, luščenje zaščitnega sloja ali celo luknje.

Podobno najdemo veliko prask in odrgnin tudi na stranicah vozila, predvsem na vozilih, ki so pogosto parkirana na večjih parkiriščih. Na žalost ljudje, ki parkirajo ob naših avtomobilih, včasih brezbrižni in tako z odpiranjem avtomobilskih vrat poškodujejo zaščitni sloj avtomobila. Pogosto tudi vidimo poškodbe, ki jih zadajo nakupovalni vozički avtomobilom parkiranim pred nakupovalnimi središči.

Neustrezna karoserija in rja sta lahko tudi razlog, da vaše vozilo ne opravi tehničnega pregleda. Ker je sanacije manjših napak na karoseriji enostavnejša kot menjava mehansko in trdnostno pomembnejših večjih površin razmislite ali vaš jekleni konjiček potrebuje obisk v naši delavnici.