Vzdrževanje

S pravim vzdrževanjem boste poskrbeli za dolgo življenjsko dobo vašega konjička.

Avtooptika

Avtooptika je velikokrat spregledano opravilo pri pregledu in vzdrževanju vozila. Nudimo vam optične meritve in nastavitev podvozja na najnovejši 3D optiki HUNTER HAWKEYE. Pravilna nastavitev podvozja poskrbi za mirnejšo vožnjo in manjšo obrabo pnevmatik.

Ustrezno nastavljeno podvozje vašega vozila:

  • zmanjša obrabo pnevmatik
  • zanesljivejša in varna vožnja v prometu
  • zmanjšana poraba goriva
  •  boljše prileganje pnevmatik na cestišče
  • podaljšanje življenjske dobe vašega podvozja

Za nastavitev optike na vašem vozilu nas pokličite in rezervirajte termin. Na ta način bomo lahko za vaš jekleni konjiček poskrbeli v najkrajšem možnem času.

Polnjenje klimatskih naprav

Brez ustreznega vzdrževanja vam klimatska naprava v poletnih mesecih ne ohladi vozila. Zaradi starosti vozila, preperelosti materialov in konstantnih vibraciji, ki jih povzroča vožnja, lahko materiali postanejo porozni ali pa puščajo majhne količine plina. V nekaj letih to pomeni, da v sistemu klimatske naprave ni več ustrezne količine plina za normalen proces ohlajevanja vozila. Uporabniki to opazimo predvsem poleti, ko v izredno vročih dneh avtomobila ne uspemo ohladiti.

Kompresor klimatske naprave plin stisne in poveča tlak, ob tem se plin močno segreje (nad temperaturo izven avtomobila), zunanji zrak ga ohladi na temperaturo okolice (to je v poletnih dneh lahko tudi več kot 30°C), v notranjosti kabine pa se v uparjalniku kapljevina razširi, ob tem pade tlak in kapljevina se ohladi. Hladen plin preko toplotnega izmenjevalca ohladi zrak znotraj potniške kabine.

O delovanju klimatske naprave in zakaj je plin nujno potreben za delovanje klimatske naprave

Strokovno pregledamo klimatsko napravo, tesnost sistema in jo ponovno napolnimo z novim plinom.

  • Pravilno delovanje klime zniža porabo gorivain zmanjša obrabo klimatske naprave
  • Avtoklima ne hladi le zraka v potniški kabini, ampak tudi kompresor klimatske naprave
  • V primeru, da je premalo plina ali ga zmanjka, lahko pride do okvare kompresorja, saj je njegovo hlajenje neučinkovito
  • Priporočljivo je narediti servis klime vsaj na vsaki 2 leti, če pa prevozite letno več kot 30.000 km, pa enkrat letno.

Kljub klimi v poletni vročini avta ne ohladite hitro?
Kdaj ste zadnjič servisirali klimatsko napravo v avtu?

Pomemben je tudi zdravstveni vidik servisa klimatskih naprav. V sistemu se za glavnim filtrom odlagajo prah, plesni, pršice in nečistoče. Vsa ta umazanija lahko povzroči razrast mikroorganizmov, ki lahko vplivajo na naše zdravje in počutje. Zato strankam priporočamo, da vsakih nekaj let opravijo dezinfekcijo klimatske naprave.

V Avto Gorenc za vas poskrbi strokovno izobražena ekipa, ki vaš jekleni konjiček pripravi na vroče poletne dni z čiščenjem, dezinfekcijo in polnjenjem vaše klimatske naprave.